Recht op ontslagvergoeding?

Wanneer u ontslag heeft gekregen, kan het zijn dat u recht heeft op een ontslagvergoeding. Dit wordt ook wel een ‘gouden handdruk’ genoemd. Een ontslagvergoeding is een vergoeding die wordt uitgekeerd wanneer u buiten uw schuld om ontslag krijgt. Of u in aanmerking komt voor een vergoeding is afhankelijk van een aantal factoren. Zo wordt er gekeken naar de mate van verwijtbaarheid van het ontslag en het aantal dienstjaren dat u heeft gewerkt en mogelijk nog zou werken. Wilt u meer weten over het ontvangen van een ontslagvergoeding? Neem dan direct contact op met een van onze gespecialiseerde advocaten in de regio Purmerend.

Onderhandelen bij ontslagvergoeding

Als werkgever bent u niet altijd verplicht om een vergoeding uit te keren. Afhankelijk van de situatie kunt u als werkgever zelf bepalen of u de onderhandelingen over ontslagvergoeding wil aangaan. Ontslagvergoeding is namelijk in de meeste gevallen meer een kwestie van gunnen dan een daadwerkelijke verplichting.

Ontslagvergoeding berekenen

Is er een vergoeding toegekend? Laat dan de ontslagvergoeding berekenen door een ervaren arbeidsrecht advocaat. Om de vergoeding juist te berekenen worden er diverse factoren meegewogen. Zo wordt er wederom gekeken naar het aantal dienstjaren, de toekomstige dienstjaren, misgelopen inkomsten in de vorm van salaris en pensioen en nog veel meer. Wilt u meer weten over ontslagvergoeding of wilt u uw vergoeding laten berekenen in de regio Purmerend? Neem dan direct contact met ons op door te bellen naar 0299 - 79 92 24.