Arbeidsongeschikt, wat nu?

U bent arbeidsongeschikt wanneer u door ziekte of een handicap werkzaamheden helemaal of gedeeltelijk niet meer kunt uitvoeren. Arbeidsongeschikt raken is erg vervelend en kan grote gevolgen hebben op uw leven, niet alleen lichamelijk en emotioneel, maar ook financieel. Mocht u in een dergelijke situatie terecht komen dan is het belangrijk om te weten wat uw rechten en plichten zijn omtrent arbeidsongeschiktheid. Ons kantoor in de regio Purmerend staat in dat geval graag voor u klaar en vertelt u graag meer over hoe juridisch te handelen bij arbeidsongeschiktheid. Samen met u zullen wij alle juridische mogelijkheden bekijken om ervoor te zorgen dat u kunt blijven werken. Wanneer er ontslag dreigt naar aanleiding van arbeidsongeschiktheid, dan staan wij u graag bij om te onderhandelen over een ontslagvergoeding.

Mate van arbeidsongeschiktheid bepalen

Wanneer er sprake is van arbeidsongeschiktheid, moet de mate van arbeidsongeschiktheid worden vastgesteld door het UWV. Hier zijn enkele richtlijnen voor. Wanneer u voor meer dan 35% arbeidsongeschikt bent verklaard komt u namelijk in aanmerking voor een WIA-uitkering. Het bepalen van de mate van arbeidsongeschiktheid wordt gedaan door middel van een gesprek met een verzekeringsarts en een onderzoek door een arbeidsdeskundige. Ook wordt het verschil berekend tussen wat u vroeger verdiende en wat u met ander werk nog kunt verdienen. Is dit verschil minder dan 35% dan krijgt u geen WIA-uitkering. Mocht dit bij u het geval zijn, dan bestaat er de mogelijkheid om hiertegen bezwaar te maken.

Wilt u meer informatie of hulp bij zaken omtrent arbeidsongeschiktheid in de regio Purmerend? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0299 - 79 92 24.